Het kan zomaar gebeuren: de stroom is uitgevallen. Vaak gebeurt dit op de meest onprettige momenten. Bijvoorbeeld midden in de nacht, in het weekend of wanneer het buiten stormt. Het is daarom zaak zo snel mogelijk de stroomtoevoer weer te herstellen. Het probleem is echter dat de bewoners vaak geen idee hebben waarom stoppen doorgeslagen zijn. Probeer daarom uit te vinden wat precies de oorzaak is geweest van de stroomstoring.

Hebben de buren nog wel stroom?

Als de buren ook zonder stroom zitten, is de kans klein dat het probleem aan uw zijde te vinden is. De kans is groter dat het om een wat grotere storing gaat. Denk bijvoorbeeld aan een leiding die bij graafwerkzaamheden is geraakt. Ook kan het een regionale storing zijn. Hierbij zit de hele regio zonder stroom. Het probleem ligt dan niet bij u. Wanneer de buren echter nog wel stroom hebben, zal het probleem wel bij u liggen. De kans is dan groot dat sprake is van overbelasting of kortsluiting.

Het probleem achterhalen

Nu is het zaak om te achterhalen wat precies het probleem is. Waarom is de stroom uitgevallen? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zoals gezegd zijn overbelasting en kortsluiting de meest voorkomende. In geval van overbelasting zijn er teveel apparaten op dezelfde groep tegelijkertijd ingeschakeld geweest. In geval van kortsluiting is er een apparaat wat defect is. In dit laatste geval zullen we het apparaat moeten vervangen of repareren. In het eerste geval kan het een oplossing zijn om de apparaten niet meer tegelijkertijd te gebruiken.

Call Now Button