Bent u op zoek naar tips om minder geld aan stroomkosten kwijt te zijn? Wij helpen u verder! Energie besparen kan simpel zijn. Doormiddel van deze tips bespaart u zoveel mogelijk op uw energierekening.

Tip 1 sluipverbruik voorkomen

Uw apparaten in huis verbruiken ook stroom wanneer u ze niet gebruikt. Dit wordt ook wel ‘sluipverbruik’ genoemd. Trek dus de stekker uit het stopcontact van uw apparaten wanneer u ze niet gebruikt. Zo bespaart u onnodig energieverbruik. Apparaten met een hoog sluipverbruik zijn:

  • Modem/router
  • Desktop/laptop/computer
  • Televisie
  • Printer LED lamp - energie besparen
  • Wasmachine

Tip 2 ledlampen

Verlichting is een grote kostenpost voor veel huizen. Vervang daarom al uw gloeilampen/halogeenlampen voor ledlampen. Een ledlamp verbruikt 85% minder energie dan een halogeenlamp en 90% minder dan een gloeilamp volgens milieucentraal.nl. Zo bespaart u tientallen euro’s per jaar. Zet ook uw lampen uit wanneer u ze niet nodig heeft.

Lukt u het niet om ledlampen te installeren? Neem contact met ons op. Wij helpen u hier graag bij.

Tip 3 de koelkast en vriezer

Uw koelkast en vriezer verbruiken de meeste energie als het gaat om huishoudelijke apparaten. Deze apparaten staan namelijk 24/7 aan om uw voedsel te koelen/vriezen. De volgende tips helpen u energie te besparen op uw koelkast/vriezer:

  • Bespaar zoveel mogelijk energie door de deur van de apparaten niet lang open te laten.
  • Ontdooi 1 keer per jaar uw vriezer om de kwaliteit van uw vriezer te behouden.
  • Zet uw vriezer niet kouder dan -18°C.
  • Overweeg om uw oude koelkast te vervangen voor een nieuwe energiezuinige koelkast die geschikt is voor uw huishouden. Een koelvriescombi koelkast verbruikt 280 kWh. Een nieuwe koelvriescombi met energielabel C daarentegen verbruikt maar 160 kWh per jaar. Hierdoor bespaart deze nieuwe koelkast u 30 euro per jaar volgens milieucentraal.nl.

Tip 4 de temperatuur verlagen

Het verwarmen van uw huis verbruikt de meeste energie en is dus ook de grootste boosdoener van uw energie rekening. Iedere graad dat u uw thermostaat lager zet bespaart u ongeveer 5% op uw jaarlijkse energierekening.

Tip 5 ventileer uw huis

Vochtige lucht warmt minder snel op. Ventileer vooral op momenten als het nodig is zoals in de nacht en als u de was binnen op hangt. Doordat de lucht in uw huis droog is warmt uw huis sneller op. Dit bespaart gas en dus kosten.

wasmachine - lage tempratuur - energie besparen

Tip 6 was op een lagere temperatuur

Wanneer u wast op een lagere temperatuur verbruikt u minder energie. Was met 30°C in plaats van met 40°C. Dan verbruikt u 50% minder energie. Heeft u een was die gedraaid moet worden op 40°C of hoger? Gebruik dan het eco-programma.

Tip 7 slimme thermostaat

Een slimme thermostaat past zich aan op uw gedrag. De thermostaat zorgt ervoor dat u minder verbruikt wanneer dit ook niet nodig is. In een woning waar nog niet wordt bespaard op het verwarmen kan een slimme thermostaat u helpen tot wel 22% minder gas te verbruiken.

Tip 8 isoleren

Door het isoleren van uw huis gaat er zo min mogelijk warmte verloren en verbruikt u minder gas om uw huis te verwarmen. Zo kunt u uw vloer, dak en muren isoleren. Hiervoor is subsidie beschikbaar gesteld door de overheid. Ook kunt u uw huis isoleren door het zetten van dubbelglas.

 

Call Now Button