Ben je op zoek naar tips om minder geld aan stroomkosten kwijt te zijn? Wij helpen je verder! We laten door middel van enkele handige en nuttige tips zien hoe ook jij eenvoudig geld kunt overhouden in plaats van elke maand maar weer veel geld te moeten overmaken naar je energieleverancier.

Geen frustratie, bespaar met isolatie!

Besparen op je energierekening is het eenvoudigste als je zorgt dat het verlies van warmte zo klein mogelijk is. Je doet dat bijvoorbeeld door goed te gaan isoleren. Op die manier blijft de warmte zoveel als mogelijk binnen, en warmte die niet verloren gaat hoef je ook niet bij te verwarmen. Bovendien gaat je wooncomfort er ook nog eens sterk op vooruit! Win win situatie dus.

Zet apparatuur uit in plaats van op stand by

We willen wel besparen, maar het mag eigenlijk geen comfort inleveren. Begrijpelijk, we blijven tenslotte een eerste wereld land met een luxeprobleem: een te hoge energierekening. Je kunt echter eenvoudig die energierekening omlaag brengen door voortaan de televisie echt helemaal uit te schakelen en dus niet langer deze telkens in stand by te zetten. Op die manier gebruikt je televisie geen stroom meer als je ‘ie uit staat.

Nieuwe apparatuur is vaak zuiniger

Koelkasten die nu gemaakt worden zijn stukken zuiniger en efficiënter dan koelkasten van enkele jaren terug. Het kan daarom zeer de moeite waard zijn om die oude koelkast eens te vervangen door een nieuwe.

Call Now Button