Haspels kunnen gevaarlijk zijn! Elektriciteit kan hitte opwekken, en als haspels niet goed gebruikt worden kunnen ze brand veroorzaken. Zorg er daarom dus voor dat je goed met haspels en stekkerdozen om gaat. Met onderstaande tips creëer je een veilige omgeving.

Rol haspels helemaal af

Opgerolde haspels kunnen heel slecht hun warmte kwijt. Rol ze daarom volledig af zodat de snoeren veel meer verspreid zijn en de warmte eenvoudig weg kan.

Koppel niet tig verlengsnoeren aan elkaar

Door veel verlengsnoeren aan elkaar te koppelen, kan er plaatselijk veel warmte ontstaan. Probeer dit te voorkomen door simpelweg geen verlengsnoeren aan elkaar te koppelen. Heb je op een grote afstand elektriciteit nodig? Overweeg een aantal stopcontacten te (laten) plaatsen of huur / koop een generator!

Gebruik verlengsnoeren enkel als tijdelijke oplossing

Heb je permanent verlengsnoeren nodig? Laat dan wandcontactdozen (stopcontacten) plaatsen. Dat is voor op de langere termijn veel veiliger dan haspels en stekkerdozen. Bovendien kunnen stopcontacten over het algemeen een grotere stroomsterkte aan, waardoor je meer apparaten tegelijk kunt gebruiken.

Let op de maximale belasting

Een haspel en stekkerdoos kan maximaal een bepaald aantal Wattage aangesloten hebben. Dit is altijd vermeld op de haspel of de stekkerdoos. Zorg dat je dit niet overschrijdt om brand te voorkomen.

Call Now Button