LED verlichting heeft veel voordelen te bieden. Voordelen voor onze portemonnee, voordelen voor het klimaat, voordelen voor het leefklimaat binnenshuis en voordelen voor de brandveiligheid. Kortom: waarom zou je geen LED lampen nemen in plaats van die oude, energieslurpende gloeilampen? Omdat veel van de voordelen van LED verlichting onbelicht blijven, zullen we kort enkele van die voorbeelden van LED verlichting bespreken. Natuurlijk kunnen we hieronder slechts enkele voordelen bespreken, dus we zullen volstaan met een korte uitlichting van enkele voordelen. Dat betekent niet dat er niet meer voordelen zijn! De voordelen van LED verlichting zijn immers legio.

LED lampen zijn energiezuinig

Er worden vaak tests gedaan waarmee LED lampen worden vergeleken met de bekende, inmiddels ouderwetse gloeilampen. De bedoeling daarvan is om uit te zoeken welke lamp er zuiniger is: de LED lamp of de gloeilamp. De uitslag laat zich echter wel raden: LED lampen zijn vele malen zuiniger dan ouderwetse gloeilampen. Waar een gloeilamp van 100 Watt een bepaalde lichtopbrengst geeft, geeft een LED lamp van 15 Watt exact dezelfde hoeveelheid licht. Je bespaart daarmee dus 85 Watt aan energie! Dat is behoorlijk Watt…

LED lampen gaan lang mee

Een ouderwetse gloeilamp gaat zo’n 1000 uur mee, een LED lamp ongeveer 30.000 uur. Dat is dus 30 maal zo lang! Je hoeft hierdoor dus ook veel minder vaak nieuwe lampen aan te schaffen dan bij gloeilampen het geval was. Je bespaart dus niet alleen doordat de lamp minder energie nodig heeft voor een gelijke lichtopbrengst, maar ook doordat de lampen minder vaak vervangen hoeven te worden.

Call Now Button