Tijdens het uitvoeren van boorwerkzaamheden binnen uw woning loopt u bepaalde risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u tijdens het boren een waterleiding of elektriciteitskabel kunt raken. Bij een waterleiding zal dit voor een lekkage achter uw muren of boven uw plafond zorgen. In het geval van schade aan elektriciteitskabels kan dit voor een nare stroomstoring zorgen. De stroomstoring is vaak alleen te verhelpen, door de volledige kabel te vervangen. Iets wat een ingrijpende klus kan zijn! Reden genoeg om de kans op dergelijke schade bij het uitvoeren van boorwerkzaamheden te voorkomen. Met een leidingzoeker kunt u precies achterhalen hoe de leidingen door uw woning lopen. Zo is de kans klein dat u deze raakt. Hoe zit dit echter bij het opsporen van de bestaande bekabeling in muren? Onze elektricien in Delft vertelt u hier meer over.

Een spanningszoeker aanschaffen voor boorwerkzaamheden

Vergelijkbaar met de leidingzoeker voor het achterhalen van leidingen achter muren, zijn er ook spanningszoekers te koop. Let op, we hebben het hier niet over een schroevendraaier die een signaal geeft als u een elektrisch geladen onderdeel aanraakt. Dit soort schroevendraaier worden enkel gebruikt voor het aansluiten van de elektra.

Een spanningszoeker wordt in vrijwel iedere bouwmarkt aangeboden. Een goed voorbeeld van zo’n apparaatje is de Zircon MultiScanner Pro SL. Dit apparaatje kan AC spanning detecteren, zodat u een indicatie krijgt van de richting waarin de elektrakabels lopen. Op het moment dat een dergelijke kabel gedetecteerd wordt, zal het apparaatje piepen.

Hulp van een betrouwbare elektricien inschakelen

Vindt u het lastig om de ligging van de elektrakabels te achterhalen? Of vindt u de aanschaf van een AC detector het geld niet waard voor de boorwerkzaamheden die u uit moet voeren? In dat geval kunt u onze elektricien inschakelen voor hulp. Wij beschikken standaard over dergelijke apparaatjes, om de looprichting van de elektriciteitskabels vooraf te kunnen achterhalen. Dit is bijvoorbeeld ook nodig bij het verlengen van de kabels of het vervangen hiervan.

Mochten de kabels door een PVC-buis gelegd zijn, dan kunt u ook een trekveer gebruiken. Door de trekveer door de buis te duwen, merkt u al snel hoe deze loopt. Dit is logischerwijs alleen mogelijk, als u de trekveer ergens in de buis kunt stoppen.

Call Now Button