We kennen wellicht allemaal wel de kleine tuinlampjes die op zonne-energie werken. Overdag laden de lampjes zichzelf op dankzij een klein zonnepaneel aan de bovenzijde van het lampje, en ’s nachts wordt de energie weer omgezet in licht. Helaas zijn de lampjes vaak niet heel deugdelijk, en gaan ze maar een beperkte tijd mee. Het is daarom doorgaans verstandiger om voor goede energievoorzieningen te kiezen door middel van kwalitatief goede zonnepanelen. Die zijn namelijk erg duurzaam en kunnen daardoor jarenlang geld opbrengen.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen verdienen zichzelf na zo’n 10 jaar terug. Op dit moment zijn de vooruitzichten gunstig omdat verwacht wordt dat de kosten voor energie de komende jaren nog wel verder zullen stijgen. Hoe hoger de energiekosten, hoe meer je kunt besparen (en hoe meer je uiteraard betaalt als je niet geheel zelfvoorzienend bent).

Daarnaast kunnen zonnepanelen ervoor zorgen dat het energielabel van uw woning naar beneden wordt bijgesteld. Energie die je zelf opwekt hoef je niet af te nemen en dus ook niet te betalen. Het moge duidelijk zijn dat nieuwe bewoners bij een eventuele verkoop dus ook zeker blij zullen zijn als een woning al een aantal zonnepanelen bevat.