Zelf lampen aansluiten kan een ingewikkelde klus zijn! Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de elektriciteitskabels op de juiste wijze worden aangelegd, om een kortsluiting te voorkomen. Een kortsluiting zou op een later moment op kunnen spelen, als de kabels te dicht tegen elkaar gelegd zijn. De warmte kan in zo’n geval niet ontsnappen, waardoor de kabels met elkaar zullen versmelten. Dit wilt u logischerwijs voorkomen! Mochten de elektrakabels eerder al gelegd zijn, dan is het aansluiten van de lampen een relatief simpele klus. In dit artikel vertellen we u meer over het aansluiten van lampen in huis.

Elektriciteitskabels leggen naar de aansluitpunten

Voordat u de lampen in huis aan kunt sluiten, zult u elektriciteitskabels moeten trekken. Deze kabels moeten uiteindelijk naar de plek lopen, waar u de lampen wilt bevestigen. Denk aan de plek op het plafond boven uw eettafel. Op dit punt zult u een aansluitpunt voor de lamp moeten plaatsen, waaraan de elektriciteitskabels bevestigd kunnen worden. Zowel het trekken van de elektriciteitskabels, als het plaatsen van de aansluitpunten kunt u het beste aan een elektricien overlaten.

Zoals reeds beschreven werd, zijn dit lastige klussen. Daarbij is de kans op complicaties op een later moment relatief groot. Door voor de hulp van een elektricien te kiezen gaat u kortsluitingen en bijvoorbeeld elektrische schokken uit de weg. Onze elektriciens staan voor u klaar om u hierbij te helpen.

De lampen aansluiten op het aansluitpunt

Wanneer de aansluitpunten eenmaal bevestigd zijn, kunt u de lampen zelf aansluiten. Zorg dat u een spanningszoeker in huis heeft. Met een spanningszoeker is het mogelijk om te controleren of er elektrische spanning op bepaalde onderdelen staat. Dit is handig om te weten als u bijvoorbeeld een draadje vast wilt pakken! Nu is het enkel nog zaak om de elektriciteitsdraden bij het aansluitpunt aan het kroonsteentje van uw lamp te koppelen. Dit doet u door eerst twee schroefjes los te draaien, hier het draad onder te klemmen en deze vervolgens weer dicht te draaien.

Tip: controleer voordat u de lamp aan het plafond bevestigt, of de lamp ook daadwerkelijk werkt! Het is vervelend als u de lamp weer los moet halen, als achteraf blijkt dat deze niet goed aangesloten is.

Call Now Button