Veel mensen hebben bij de bouw van hun woning voor schakelaars gekozen. Tegenwoordig zijn er echter tal van andere mogelijkheden om de lampen in huis te bedienen. Heeft u bijvoorbeeld al eens gekeken naar de optie om een dimmer aan de wand te bevestigen? Met een dimmer profiteert u van verschillende voordelen. Zo is het heel eenvoudig om de intensiteit van de verlichting te kiezen, kunt u ruimtes in huis nog gezelliger maken met een dimmer, enzovoorts. Daarbij is een dimmer relatief eenvoudig zelf te monteren! In dit artikel vertelt onze elektricien u meer over het gebruik van een dimmer.

 

Zelf een dimmer plaatsen op de plek van een schakelaar

Wanneer u een dimmer wilt gaan gebruiken, kan het verstandig zijn om deze op de plek van een bestaande schakelaar te plaatsen. Zo hoeft er geen nieuw gat in de muur gemaakt te worden voor de bediening van lampen in uw ruimtes. Voordat u aan de slag gaat, is het verstandig om een spanningzoeker te kopen. Dit is een klein schroevendraaiertje, waarmee u snel en eenvoudig controleert of er stroom op bepaalde onderdelen staat. Het voorkomt dat u zichzelf bezeert tijdens het plaatsen van de dimmer.

 

Tip: zoek op internet naar een instructievideo met een uitleg over het plaatsen van een dimmer.

 

Dimmer op een nieuwe plek in de ruimte plaatsen

Naast de mogelijkheid om de dimmer op de plek van een schakelaar te monteren, kunt u deze ook op een nieuwe plek plaatsen. In dit geval kan de hulp van onze elektriciens wenselijk zijn. Eerst moet er een gat in de muur gemaakt worden, vervolgens moeten de elektrakabels worden aangesloten, enzovoorts. De kans dat hierbij een fout gemaakt wordt, is relatief groot. Door de hulp van onze elektriciens in te schakelen gaat u onder meer een kortsluiting in huis tegen!

Call Now Button