Indien u overweegt om buitenverlichting in uw tuin aan te brengen, doet u er goed aan om te kijken of het mogelijk is om LED-verlichting te gebruiken. Deze verlichting is namelijk veel duurzamer dan de traditionele gloeilamp. Een LED-lamp verbruikt 85 procent minder energie dan een gloeilamp en ziet er daarnaast ook nog eens veel moderner uit. Een win-win situatie dus.

Gelijke lichtintensiteit

Dat een LED-lamp 85 procent minder energie verbruikt, wil niet zeggen dat de intensiteit van de verlichting ook minder is dan bij een gloeilamp. Integendeel. Het is inmiddels een waardige vervanger van oorspronkelijke verlichtingsbronnen voor buiten. LED-lampen geven een sfeervol licht, waardoor de kleuren in uw tuin goed zichtbaar worden, zelfs in het donker.

Aanschafwaarde

Het enige nadeel van LED-lampen is dat sommige varianten duurder zijn in de aanschaf dan buitenverlichting met gloeilampen. Dit moet echter geen probleem vormen. Doordat een LED-lamp minder energie verbruikt, heeft u deze kosten binnen de kortste keren weer terug verdiend.

Verschillende mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om uw tuin met LED-lampen te verlichten? Neem dan eens contact op met een elektriciën bij u in de buurt. Hij kan u vast en zeker meer informatie geven over de mogelijkehden van buitenverlichting met LED-lampen. Indien u al verlichting aangeschaft heeft, kan een elektriciën u ook helpen bij het installeren van deze verlichting.