Hoewel u hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een blikseminslag in huis. In grote steden is de kans op een blikseminslag aanzienlijk kleiner dan in de kleinere dorpen op het platteland. Op het platteland staan er in de omgeving van woningen vaak weinig hoge voorwerpen, waardoor de bliksem in uw woning in kan slaan. Bliksemschichten zijn immers geneigd om altijd naar het hoogste punt te trekken. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de kans op een blikseminslag zo klein mogelijk te maken bij een hevige onweersbui in de omgeving van uw woning.

Tip: ga nooit in bad tijdens een onweersbui! Net als dat mensen afraden om in een sloot te gaan zitten bij onweer, kan het badderen levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Zorg voor een veilige omgeving voor uw gezin

Om de kans op een blikseminslag in huis te minimaliseren is het allereerst belangrijk om alle elektrische apparaten uit het stopcontact te trekken. Wanneer u dit niet zou doen, zou u een grote schok kunnen krijgen bij het gebruik van elektrische apparatuur. Daarbij is de kans groot dat de elektrische apparaten beschadigen in zo’n situatie. Ook is het sterk af te raden om in de buurt van ramen te zitten tijdens een onweersbui. Bij een blikseminslag in de omgeving van uw woning komt namelijk dermate veel licht vrij, dat u verblind kunt raken door de blikseminslag.

Vermijd telefoneren met een vaste lijn

Een derde punt om op te letten is het vermijden van het bellen met een vaste telefoon tijdens een onweersbui. Veel consumenten bellen tijdens de onweersbuien met familie en vrienden om te informeren of alles goed gaat. Het is echter veel veiliger om te bellen met een mobiele telefoon die niet op het lichtnet aangesloten is.